Hlavní obsah

Lupič v Ostravě přepadl seniorku a těžce ji zranil

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V bezcitnou lidskou hyenu se proměnil ve čtvrtek 10. února neznámý lupič, který v Ostravě přepadl a oloupil o kabelku jednaosmdesátiletou důchodkyni. Násilník ženu při loupeži zranil tak těžce, že je od inkriminovaného dne stále v nemocnici.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

K loupeži došlo kolem 18:30 na Staňkově ulici v Ostravě-Výškovicích. „Dosud nezjištěný pachatel pravděpodobně uchopil ženu zezadu, strhnul ji k zemi a to takovým způsobem, že oběť těžce zranil,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že poraněné ženě odcizil pachatel kabelku s doklady, penězi a dalšími věcmi a z místa utekl. Kabelku lupič odhodil na Proskovické ulici a sebral z ní jen doklady a zhruba 500 korun.

Stařence na pomoc přispěchal šestačtyřicetiletý muž, který uslyšel výkřik. „Před domem uviděl ležící ženu, vyběhl a ženě, která byla v bezvědomí, poskytl první pomoc a přivolal záchranáře,“ informovala policejní mluvčí. Záchranáři převezli důchodkyni na specializované oddělení. „Rozsah zranění není dosud detailně stanoven, stav ženy je však vážný, policisté ji nemohli kvůli němu dosud vyslechnout.“

Ostravští kriminalisté žádají svědky loupeže, aby jakékoliv informace sdělili na lince 158 nebo kterékoliv policejní služebně. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin loupež, pachateli hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ uvedla Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám