Hlavní obsah

Policie odhalila v Ostravě obří pěstírnu marihuany

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Obří pěstírnu marihuany objevili v minulých dnech kriminalisté v Ostravě. Zabavili deset kilogramů sušené marihuany a dva tisíce rostlin v několika fázích vzrůstu. Zabavili také technické vybavení pěstírny za dva milióny korun. Zadrženo bylo osm osob, čtyři z nich byly obviněny. V pátek o tom informovali severomoravští kriminalisté.

Článek

Mezi obviněnými jsou dva Češi a dva muži asijského původu. Při domovních prohlídkách policie zajistila také stovky padělků značkového oblečení a obuvi.

„Pokud by se jim podařilo zajištěnou marihuanu prodat, přišli by si na 10 miliónů korun,“ uvedl náměstek krajského policejního ředitele Dalimil Sypták. Podle něj jde za posledních několik let o největší odhalenou pěstírnu na území Moravskoslezského kraje. Hodnota technického vybavení pěstírny se podle něj blíží dvěma miliónům korun.

Pěstírna byla velmi dobře vybavena. „Nacházela se v Cihelní ulici v Ostravě. Rostliny byly ve čtyřech velkých místnostech. Pěstírna byla vybavena dvěma stovkami vysokotlakých sodíkových výbojek, zdi byly obaleny hliníkovými fóliemi, aby bylo zabráněno úniku tepla a světla,“ dodal kriminalista Pavel Hanusek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám