Hlavní obsah

Dopraváci řídící provoz na křižovatce pohotově zachránili život diabetikovi

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kolemjdoucí žena oznámila ve středu odpoledne dopravním policistům řídícím provoz na křižovatce Výtoň v Praze, že na náplavce leží bezvládný muž. Policisté skutečně našli ležícího muže, ze kterého byl cítit alkohol. Naštěstí situaci nepodcenili a podle dokladů zjistili, že muž je diabetik. Ihned mu podali cukr, což mu nejspíš zachránilo život.

Článek

„Ve hře v tu chvíli byly dvě možnosti. Buď že je muž v notně podroušeném stavu vlivem alkoholu, nebo že jde o diabetický záchvat. Policisté přivolali záchranáře, ale kvůli podezření na možný diabetický záchvat muže prohledali a našli doklady,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

V těch našli informaci, že muž se léčí jako diabetik. „Pouzdro s doklady obsahovalo průkaz diabetika a v jedné z kapes dokonce policisté nalezli roztok cukru, který muži vlili okamžitě do úst,“ popsal jednání policistů Hulan.

Poté mu ještě poskytli hroznový cukr, který našli v jeho příručním zavazadle. Po příjezdu záchranářů na místo prodělal muž ještě několik záchvatů. Muž po včasné první pomoci nakonec asi po půl hodině odešel z náplavky po svých.

Reklama

Výběr článků

Načítám