Hlavní obsah

Muž nasedl do auta, řidiče donutil přesednout a odjel i s ním

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Jako na divokém západě si počínal ve středu v podvečer 31letý muž z Chrudimi, když bez okolků nastoupil do vozu, ve kterém na místě řidiče seděl 19letý majitel auta. Když mladík odmítl nezvaného hosta odvézt, ten mu sebral klíčky, donutil ho přesednout si a i s ním odjel. Nakonec skončil na záchytné stanici.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Opilec nasedl do zaparkovaného fiatu před vlakovým nádražím. Řidič auta uvnitř mu nevadil, hned mu sebral klíčky a dožadoval se odvozu do Slatiňan, což mladík samozřejmě odmítl.

„Nezvaný spolucestující proto usedl do vozidla na místo řidiče, překvapeného majitele vozidla nechal přesednout na místo spolujezdce a vydal se do Slatiňan. Zde jeho cesta neskončila a zamířil si to zpět do Chrudimi, kde zastavil na jedné z benzínových čerpacích stanic,“ popsal situaci mluvčí policie Lukáš Maier.

Tam už došla majiteli vozu trpělivost a situaci nahlásil na tísňovou linku 158. Hlídka policie byla nedaleko, policisté neomalenému vetřelci naměřili 1,67 a později i 1,74 promile, převezen byl na protialkoholní záchytnou stanici.

Policisté také zjistili, že nezvaný spolucestující má až do začátku roku 2013 soudně zakázáno řídit auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám