Hlavní obsah

Policie napadení chodce hokejistou Dudou kvalifikovala jako výtržnictví

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Jako výtržnictví kvalifikovala karlovarská policie zhruba tři týdny starý případ, kdy řidič luxusního BMW na přechodu pro chodce v ulici 1. Máje v Karlových Varech nejdříve málem přejel 63letého muže, pak vystoupil a pěstmi chodce zbil. Podezřelý z útoku je prvoligový hokejista Chomutova Radek Duda, kterého ve věci karlovarská policie vyslýchala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radek Duda

Článek

„Karlovarský vyšetřovatel po prostudování spisu tento spisový materiál doplňuje pro další rozhodnutí ve věci výtržnictví řidiče osobního vozidla BMW,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta, podle kterého rozhodnutí ve věci lze očekávat na konci příštího týdne.

Podle trestního řádu hrozí viníkovi trest vězení až na dva roky. V televizi potvrdil Dudův otec, že BMW řídil jeho syn. Útok na chodce vysvětlil tím, že muž do luxusního BMW s pražskou poznávací značkou udeřil záměrně.

Napadený chodec to ale odmítá. Tvrdí, že se o vozidlo otřel rukou nechtěně, když uskakoval z přechodu zpět na chodník. Následně podle výpovědí svědků řidič vystoupil, chodci nadával a napadl ho brutálně pěstmi. [celá zpráva]

Muž utrpěl při napadení oděrky v obličeji a musel vyhledat lékařskou pomoc v karlovarské nemocnici. Napadený muž se nechce k záležitosti vyjadřovat do uzavření celého případu. Už dříve ale pro Právo potvrdil, že útočníkem byl hokejista Radek Duda. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám