Hlavní obsah

Za zneužívání dětí dostal mladík tříletý trest vězení

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Tříletý nepodmíněný trest a ústavní léčbu uložil devatenáctiletému mladíkovi ze Zlína senát Krajského soudu ve Zlíně. Muž se podle soudu dopustil pohlavního zneužívání a znásilnění pěti dětí ve věku od pěti do třinácti let.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Od června roku 2009 do poloviny minulého roku měl osahávat a v jednom případě znásilnit osamělé děti na opuštěných místech, a to za denního světla.

„Pachatel věděl, že dělá něco zakázaného, ale pud byl prý silnější. Se svým problémem si nevěděl rady,“ uvedla již dříve při obvinění mladíka policejní mluvčí Jana Bartíková.

Mladík s pedofilními sklony nic nezapíral. On i celá jeho rodina po dobu vyšetřování spolupracovali. Obžalovaný muž se již navíc léčí. Při hlavním líčení se rozplakal a několikrát uvedl, že spáchaného činu lituje.

Státní zástupce požadoval trest odnětí svobody o dva roky vyšší, než rozhodl senát krajského soudu. „Tento rozsudek je ale spravedlivý. K tomu, zda se odvolám, se zatím nebudu vyjadřovat,“ uvedl krajský státní zástupce Leo Foltýn.

Obhájce Petr Šimek se proti rozsudku zřejmě odvolá. Pro klienta požadoval podmíněný trest s dohledem. „Pobyt ve vězení nebyl doporučován ani znalkyní, a to z důvodů autoagresivity obžalovaného,“ podotkl Šimek.

Reklama

Výběr článků

Načítám