Hlavní obsah

Muž s nožem v břiše se potácel ulicemi Kdyně

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyně

Právě se chystal změřit obrobek, když z okna dílny zahlédl na dvoře potácející se postavu, svlečenou do půl těla, špinavou od krve a se zapíchnutým nožem v břiše. Je sobota devět hodin ráno a mistr výroby strojírenského podniku ve Kdyni na Domažlicku sahá okamžitě po telefonu a vytáčí tísňovou linku 158.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Myslíte to vážně, nebo si děláte legraci?“ slyšel první reakci ze sluchátka. Když potvrdil, že nejde o žádný hloupý žert, byla továrnička do několika minut v obležení policie. Muž s nožem v břiše je totiž podezřelý, že krátce předtím zabil svoji matku a pak se pokusil o sebevraždu. Z areálu strojírny ho odvezla záchranka do nemocnice.

„Do firmy vešel otevřenou branou. Když procházel kolem dílny, zahlédl ho jeden z mistrů a okamžitě volal na policii, kde mu zpočátku nechtěli ani věřit,“ řekl spolumajitel firmy Zdeněk Kohout.

Pak mistr vyběhl ven, aby zraněnému muži pomohl. „Odvedl ho k budově a opřel o parapet. Ten muž byl normálně při vědomí a komunikoval. V žádném případě ale nechtěl zavolat záchranku. Řekl jen, jak se jmenuje, a něco nesrozumitelného mluvil o své matce. Z břicha mu koukala pouze rukojeť nože, rána stále krvácela,“ pokračoval Kohout.

Policisté a záchranka dorazili na místo společně. „ Nijak se jim nevzpouzel, nechal se ošetřit a odvést,“ dodal Kohout.

Šichtu dodělal i mistr, který byl z celé události v šoku. „Ptali jsme se ho, jestli to zvládne. On s tím neměl problém, řekl jen, že doma si pak musí dát panáka,“ uzavřel Kohout.

Matka se synem se často hádali

Zavražděnou osmdesátiletou ženu našli policisté v jejím bytě. Se svým sedmapadesátiletým synem, který nikde nepracoval, se podle sousedů často hádali. Proto je příliš nevzrušil ani řev v sobotu k ránu, kdy se muž vrátil opilý z hospody. V tu dobu měl údajně matku zabít kuchyňským nožem, pak si ho sám bodnout do břicha a z bytu odejít.

Jeho pohyb zachytily i průmyslové kamery. Ze záběrů je vidět, že jeho kroky míří nejprve na místní policejní oddělení, kde šmátrá na zvonky. Pak ale jako by si to rozmyslel a odchází o několik desítek metrů dál do areálu strojírny.

Zda je skutečně vrahem, policie doposud oficiálně nepotvrdila. „Nikoho jsme zatím z vraždy neobvinili,“ uvedla mluvčí krajské policie Hana Jehlíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám