Hlavní obsah

Dvanáctiletý chlapec vypadl z okna školy na jihu Čech

Prachatice
Aktualizováno

Vážná zranění utrpěl v pondělí ráno dvanáctiletý žák po pádu z okna ve třetím patře Základní školy v Netolicích na Prachaticku. Záchranáři ho přepravili do českobudějovické nemocnice, řekl ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Pohled na zadní trakt školy, z jehož okna chlapec vyskočil.

Článek

Ředitel Základní školy Netolice Karel Pižl nechtěl o události příliš hovořit. Připustil však, že podle předběžných informací vše nasvědčuje tomu, že chlapec z okna vyskočil úmyslně. "Ale více budeme vědět, až svou práci dokončí kriminalisté, kteří se případem zabývají," řekl Pižl.

"Příčina i průběh této závažné události jsou předmětem vyšetřování. S ohledem na věk poškozeného však nebude policie uvádět žádné další podrobnosti k případu," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Zraněného chlapce operují lékaři v českobudějovické nemocnici. "Jeho stav je nyní stabilizovaný a je mimo ohrožení života," řekl v 15:00 mluvčí českobudějovické nemocnice Jan Dušek. Další podrobnosti o charakteru a rozsahu zranění podle něj nemocnice už v pondělí nezveřejní.

Chlapec utrpěl poranění dolních končetin, páteře, pánve a hlavy
ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý

Na místě zasahovala posádka záchranářů z Prachatic a letecká záchranná služba. "Chlapec utrpěl poranění dolních končetin, páteře, pánve a hlavy," uvedl Slabý.

Podobné případy pádu dětí z oken škol nejsou příliš časté, některé však končí i tragicky. V září 2009 vypadla čtrnáctiletá dívka z okna v prvním patře budovy Základní školy v Bílé Třemešné na Trutnovsku, se zraněními byla převezena do nemocnice.

V lednu 2008 zemřel po pádu z okna školy student holešovského gymnázia - policie vyšetřování případu odložila, protože student podle ní vyskočil z téměř třináctimetrové výšky sám. V dubnu 2007 se po pádu z okna internátu v Třebíči těžce zranil dvacetiletý student z Norska. V říjnu 2006 vypadl z okna toalet ve druhém patře školy v Lovosicích dvanáctiletý školák a těžce se zranil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám