Hlavní obsah

Opilá řidička vezla autem malé dítě

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Opilou řidičku, která vezla v autě i své dítě, přistihli o víkendu policisté na Vsetínsku. Žena při kontrole nadýchala 2,30 promile alkoholu. O případu informovali v pondělí.

Článek

„V sobotu po půl čtvrté odpoledne zastavili policisté na silnici první třídy v Jablůnce řidičku ve vozidle mazda. Kolegové provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Přístroj naměřil 2,30 promile,“ sdělila v pondělí mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

„Pětadvacetiletá matka ze Vsetína se zachovala velmi nezodpovědně nejenom tím, že usedla za volant pod vlivem alkoholu. Do svého auta si po požití alkoholu posadila i své dva a půl leté dítě. To naštěstí posadila do sedačky a řádně ho připoutala,“ uvedla mluvčí.

Policisté zakázali řidičce další jízdu a odvezli ji na odběr krve do nemocnice. Pro dítě si přijel otec. Žena je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který trestní zákon ukládá až roční vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám