Hlavní obsah

Sériový lupič udělal chybu, vrátil se na místo činu

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Šest loupežných přepadení během několika dnů, to je bilance řádění 27letého muže v severočeských Teplicích. V policejní cele nyní čeká, zda soudce posvětí návrh kriminalistů a pošle ho do vazby.

Článek

Sérii loupeží začal 2. února v trafice v teplické čtvrti Trnovany, kam si ještě jako řádný zákazník přišel koupit dvě krabičky cigaret. Následně však přeběhl za prodejní pult a s nožem v ruce požadoval po prodavačce vydání peněz.

„Žena se však začala bránit, při potyčce upadli oba na zem. Lupič však mrštně vyskočil a z otevřené kasy vytáhl několik bankovek v celkové hodnotě 1500 korun a utekl,“ popsala průběh první loupeže teplická policejní mluvčí Ilona Novotná.

Následovaly loupeže v dalších obchodech, zejména s tabákem. Přepadl ale i recepční jednoho hotelu v centru města. Osudovou chybu pachatel udělal, když se vrátil na místo činu do trafiky, kde loupil poprvé. Prodavačka ho totiž poznala a okamžitě zmáčkla tlačítko alarmu.

„Nebezpečný lupič jí přesto vytáhl z pokladny několik bankovek. Rozlícená prodavačka se s ním ale začala přetahovat a za cenu obdržené facky vytrhla lupičovi peníze z ruky. Ten se poté dal na útěk,“ uvedla Novotná.

Policistům se však na základě svědeckých výpovědí podařilo vytipovat muže, který byl později zadržen při policejní kontrole v Ústí nad Labem. Pachatel byl obviněn z přečinu loupeže se škodou přes 60 tisíc korun, za který mu hrozí desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám