Hlavní obsah

Výrobce pervitinu policie chytá na nočních silnicích

Právo, ner
Trutnov

Trasy lidí, kteří z Polska převážejí léky na výrobu pervitinu, už má dobře zmapované trutnovská policie. Poslední zátah se vydařil v noci ze soboty na neděli.

Foto: Profimedia.cz

Trutnovská policie nalezla v automobilu se třemi pasažéry léky na výrobu pervitinu. Ilustrační foto

Článek

"Hodinu před půlnocí kontrolovali policisté Odboru cizinecké policie v Královci na Trutnovsku vozidlo, ve kterém nalezli šestatřicet plat tablet sloužících k výrobě drog. Tříčlenná posádka (dva muži ve věku 36 a 23 let a 19letá dívka) převážela z Polska léky obsahující prekurzor k výrobě pervitinu," informovala Právo mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

"Ve skříňce palubní desky policisté našli sáček se zbytky bílého krystalického prášku, s největší pravděpodobností pervitinu a dále zde našli věci potřebné k výrobě a aplikaci drog, například ampule s infuzním roztokem," pokračovala mluvčí.

Řidiči hrozí tři roky vězení navíc

Množství a nebezpečnost zabavených látek posoudí odborná expertíza. Podle jejího výsledku bude vedeno trestní stíhání proti zadržené trojici.

„Pokud by se jednalo o přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, hrozí dovozcům trest odnětí svobody až na pět let,“ upozornila Ježková.

K tomu řidič auta může dostat navíc tři roky za maření úředního rozhodnutí. Už v roce 2009 mu byl odebrán řidičský průkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám