Hlavní obsah

Pětiletá dívka utonula po pádu do rybníka

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrbno pod Pradědem

Ani intenzivní resuscitací se nepodařilo zachránit život pětileté dívenky, která v neděli kolem poledne spadla do rybníka ve Vrbně pod Pradědem na Bruntálsku. Okolnosti celého případu policisté šetří.

Článek

„Dvě dívenky, kamarádky, si hrály na břehu rybníka nedaleko od domu, kde bydlí. Jedna z nich ve věku kolem 5 let, spadla do vody. Mladší, asi čtyřleté děvčátko, utíkalo pro pomoc domů. Matka pro dívenku do vody skočila a vytáhla ji na břeh,“ popsala Právu mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Jak dále uvedla, krátce poté, co tonoucí dítě jeho matka vytáhla z vody, přijeli na místo policisté, kteří ihned začali s oživovacími pokusy a pokračovali v nich až do příjezdu záchranářů.

„Lékaři záchranné služby za neustálého oživování dívenku v kritickém stavu naložili do vrtulníku a transportovali do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ řekla.

„Dívenka bohužel i přes intenzivní poskytnutou pomoc následně zemřela,“ dodala Tušková s tím, že další okolnosti celého případu nyní šetří kriminalisté.

Dívenku nalezli již bez známek života

Záchranáři podle mluvčího moravskoslezské záchranné služby Lukáše Humpla dívenku nalezli bez známek života.

„Pacientka nedýchala a její srdce nepracovalo. Posádky zahájily rozšířenou resuscitaci za pomoci přístrojové techniky a léků. Na místě se pokoušeli několik desítek minut o obnovení srdeční činnosti, a to včetně defibrilačních výbojů,“ popsal Humpl s tím, že přes veškerou snahu se posádkám záchranné služby nedařilo činnost dívčina srdíčka obnovit.

„Letečtí záchranáři si převzali postiženou na palubu vrtulníku a za kontinuální resuscitace ji transportovali do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Malou pacientku předávali do rukou tamních lékařů ve stavu selhání základních životních funkcí,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám