Hlavní obsah

V Brně hořel bytový dům, tři lidé skončili v nemocnici

Právo, pko
Brno

Probuzení, na které nebudou dobře vzpomínat, mají za sebou obyvatelé jednoho z domů na Táborské ulici v Brně. Nad ránem totiž v domě vypukl požár a celý dům plný spících lidí se rychle proměnil v past zakouřenou toxickými zplodinami. Policisté a hasiči z domu zachránili 11 lidí, pět z nich museli záchranáři ošetřit.

Článek

Při příjezdu hasičů šlehaly plameny z okna v druhém patře a z oken a balkonů volali lidé o pomoc.

„Jeden muž si k úniku před hustým kouřem na balkoně chystal žebřík, po kterém chtěl značně riskantně slézt na balkon v nižším patře. Čtyři obyvatele domu ještě před hasiči před toxickými zplodinami hoření s nasazením vlastního života pomocí plynových masek zachránili policisté. Dalších sedm lidí s použitím vyváděcích dýchacích přístrojů z bytů a chodeb dostali do bezpečí hasiči,“ prohlásil mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

O události napsala i spolupracovnice Novinek v rubrice Vaše zprávy:
Za vznik požáru, při němž se zranilo pět lidí, může neopatrnost

Obyvatele domu museli hasiči vyvádět po schodech, protože žebříky nemohly být nasazeny kvůli tramvajovému vedení. Zdravotníci ošetřili 5 lidí, kteří se nadýchali zplodin, dvě děti a čtyřicetiletý muž z bytu, kde požár vypukl, převezly sanitky do nemocnice. Ostatní obyvatelé domu našli provizorní přístřeší v přistavené tramvaji.

„Požár vypukl kvůli nedbalosti uživatele bytu. Čtyřicetiletý muž nechal v bytě s odpojenou elektřinou a plynem zapálenou svíčku a usnul. Od plamene svíčky se vzňalo zařízení pokoje. Škodu na částečně zařízeném vyhořelém pokoji, omítkách a zničeném okně vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 80 tisíc korun,“ dodal Haid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám