Hlavní obsah

Šestnáctiletá dívka nadýchala ve Vsetíně 1,76 promile

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začínající jarní prázdniny ve Zlínském kraji slavila od pátečního večera tamní mládež. Jedna šestnáctiletá slečna při policejních kontrolách nadýchala 1,76 promile alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ve Zlínském kraji začínají jarní prázdniny. Jak budou mladí lidé slavit začátek prázdnin, to se rozhodli zjistit vsetínští policisté společně s místními strážníky v noci z pátku na sobotu,“ řekla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Dvě desítky policistů a strážníků vsetínské městské policie vyrazily na kontroly do barů, restaurací a hospod ve Vsetíně a přilehlých vesnicích.

„Zavítali jsme na dvě vsetínské diskotéky a do dalších 15 restauračních zařízení ve Vsetíně, Janové, Hovězí, Ústí, Liptálu a Lhotě. Velmi překvapeni byli strážníci městské policie, když při přecházení z jedné restaurace do druhé, zahlédli krátce po desáté večer v centru Vsetína skupinku mladých lidí, kde se potácela jedna velmi opilá dívka,“ uvedla Javorková.

„Provedli u ní dechovou zkoušku. Šestnáctiletá dívenka ze Vsetína měla v dechu 1,76 promile alkoholu. Kolegové vyrozuměli rodiče, kteří si svoji dceru vyzvedli na policii. Pod vlivem alkoholu jsme během preventivní akce přistihli dalších 14 mladistvých. Nejvíce jich bylo na diskotékách. Jednou jsme za podání alkoholu mládeži uložili blokovou pokutu.  Zbylé přestupky budou oznámeny na příslušný městský úřad do správního řízení, a také na oddělení sociální péče o dítě,“ sdělila Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám