Hlavní obsah

Řidička smrtícího BMW pracovala v nevěstinci

Právo, paš, pab

Středeční tragická nehoda na rychlostní silnici R 46 u Prostějova hýbe Rozvadovem, malou obcí na hranicích s Německem. Právě tady, na místě zvaném Kóta, už několik let žila žena, jejíž jízda na obchvatu Prostějova ukončila život šesti lidí, včetně jedenáctileté dívky.

Článek

Osmačtyřicetiletá Ukrajinka měla s o sedm let mladším německým občanem pronajatý dvojdomek. Sama pracovala jako provozní v nočním klubu Sally v nedaleké Sv. Kateřině. „Nejde o nic vykřičeného, takový menší domek na okraji,“ nechal se slyšet jeden z místních občanů.

Právě spolumajitel klubu, Pavel Řeholka z Tachova, dvojici svůj domek v Rozvadově pronajal. Ten také vnesl jasno do celé záležitosti, protože u mrtvé ženy v BMW policie nalezla dokumenty na jméno jiné ženy ze Stříbra. Podle informací Práva nešlo o osobní doklady, ale o zdravotní dokumentaci, kterou žena mrtvé řidičce údajně dala v soukromé záležitosti.

„Mám stoprocentně potvrzené, že při té nehodě to byla ona,“ konstatoval majitel dvojdomku pan Řeholka. „Nechápu, že měla cizí doklad, snad že něco té paní zařizovala. Když jsme podepisovali nájemní smlouvu na domek, měla svůj doklad na jméno Lidia Shatokhina,“ řekl Právu.

Informace kolující po obci, že žena měla pronajatý noční klub Sally, pan Řeholka vyvrátil. „Nebyla nájemnicí, ale pracovala tam jako provozní,“ řekl Právu. Teď očekává jejího syna. „Má se vrátit právě z Ukrajiny,“ dodal.

Cizinci žili v Rozvadově asi dva roky. Pronajatý dvojdomek za obcí obývali s asi 26letým synem Ukrajinky. „Neznal jsem je, nikdy jsem neviděl ani ji, ani Němce,“ řekl včera Právu rozvadovský starosta Jindřich Červený. Místo jejich pobytu v obci ale potvrdil.

Podle informací Práva uměla žena dobře česky a hovoří se i o tom, že měla vysokoškolské vzdělání. Její partner mluvil údajně jen německy.

Její cesta na Ukrajinu, kam si jela pro svého syna, skončila druhou nejtragičtější nehodou na českých silnicích v posledních pěti letech. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám