Hlavní obsah

Ředitelka mateřské školy si nechávala peníze dětí za obědy

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Dnes již bývalou ředitelku mateřské školy z Holešova na Kroměřížsku obvinili policisté ze zpronevěry. Zařízení měla 26letá žena připravit o víc než 113 tisíc korun, za což jí nyní hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle policie žena od srpna roku 2008 do dubna loňského roku neodvedla do pokladny tržby od žáků za mléčné výrobky a obědy.

„Navíc údajně ve svůj prospěch vybírala z účtu mateřské školy různé finanční částky a bez vědomí zřizovatele školy si vyplatila odměny ve výši okolo 90 000 korun,“ řekla kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnrová.

Ve Zlínském kraji policie v minulosti vyšetřovala podobný případ. Před pěti lety uložil kroměřížský soud bývalé pracovnici Dětského domova se školou v Bystřici pod Hostýnem tříletý trest podmíněně odložený na pět let za zpronevěru téměř 550 000 korun.

Ženě, která kvůli opakování trestné činnosti stanula před soudem hned dvakrát, tehdy od vězení pomohlo i to, že měla dvě velmi malé děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám