Hlavní obsah

Řidič s 4,64 promile přistál policistům přímo pod nosem

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Doslova pod nosem přistál policistům totálně opilý řidič, který skončil s autem ve čtvrtek večer v příkopu v Držovicích na Prostějovsku. Policisté mu naměřili 4,64 promile alkoholu v dechu.

Článek

„Policisté v Držovicích měřili rychlost aut na silnici v obci u čerpací stanice. Přišel za nimi člověk, že o kousek dál od jejich stanoviště sjelo vozidlo do příkopu a snaží se z něj vyjet. Policisté proto zamířili k havarovanému vozidlu,“ uvedla mluvčí prostějovské policie Eva Čeplová.

„Na místě řidiče seděl muž z Prostějovska. Přiznal se, že vozidlo řídil on sám, ve vozidle neměl žádné spolujezdce. Řidič při jednání s policisty vrávoral a měl nejisté pohyby i řeč. Dechovou zkoušku nejprve odmítal. Po poučení, že lékařské vyšetření si bude hradit sám, se dechové zkoušce dobrovolně podrobil. Napoprvé nadýchal 4,14 promile, po opakované zkoušce po šesti minutách 4,64 promile a napotřetí 4,40,“ uvedla Čeplová.

Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření nežádal. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám