Hlavní obsah

Lupiči sekyrami vymlátili hodinářství, odnesli hodinky za milióny

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Luxusní hodinářství na Masarykově náměstí v centru Ostravy přepadli ve středu večer dosud neznámí lupiči. Škoda se pohybuje v miliónech korun. Zločin vyšetřuje krajská kriminálka, událost potvrdila mluvčí severomoravské policie Darina Majková.

Foto: Aleš Honus, Právo

Vyloupené hodinářství v Ostravě

Článek

Podle zjištění Práva večer přijelo auto se čtyřmi muži před prodejnu. „Tři z nich vystoupili ven, vběhli dovnitř, rozsekali tam všechny regály a vitríny sekyrami, pobrali hodinky, naházeli je do pytlů a utekli,“ řekl Právu svědek, který pracuje v sousedství.

Žádná z prodavaček nebyla při přepadení zraněna, policie případ nevyšetřuje jako loupež, ale jako krádež.

Hodinářství měli lupiči velmi dobře vytipované, jelikož se v něm prodávají zejména nejdražší typy hodinek za statisíce korun. V nabídce byly i hodinky za půl miliónu korun.

Foto: Aleš Honus, Právo

Vyloupené hodinářství v Ostravě

Po pachatelích pátrá policie. „Škoda, dle prvních odhadů, činí několik miliónů korun. Po krádeži pachatelé rychle nasedli do přistaveného terénního vozu značky Mitsubishi Pajero tmavé barvy, kterým se před skutkem pohybovali v okolních ulicích. Z místa činu odjeli centrem města přes pěší lávku směrem k Slezskoostravskému hradu, kde vozidlo odstavili a zapálili,“ informovala policejní mluvčí Darina Majková.

Policie se obrací s výzvou na veřejnost, která by mohla poskytnout svědectví k vozidlu, případně k posádce vozidla Mitsubishi Pajero tmavé barvy.

„Prosíme občany, aby své poznatky sdělili na bezplatné lince 158, případně na kterékoliv služebně Policie ČR,“ řekla Majková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám