Hlavní obsah

Vězeň z Mírova si vydupal setkání s šéfem týmu Anička

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od října loňského roku se 33letý vězeň z Mírova snažil vymoci hromadnou korespondencí na řadu státních institucí setkání s šéfem vyšetřovacího týmu, který pátrá po loni zmizelé Anně Janatkové z Prahy. Ten nakonec jednání s vězněm absolvoval, zavřený muž ale nic nového do vyšetřování nevnesl. Bombardovat úřady svými dopisy však hodlá dál.

Článek

Muž, který si za zdmi věznice odpykává sedmým rokem trest za majetkovou trestnou činnost, se zjevně dobře baví. Více jak dvěma desítkami dopisů obeslal do konce loňského roku nejrůznější policejní útvary, státní zastupitelství, vrchní státní zastupitelství, ministerstvo vnitra, veřejného ochránce lidských práv, úřad vlády, premiéra ČR, Inspekci policie, Český helsinský výbor, starostu městské části Praha 8, renomované advokátní kanceláře i samotné rodiče Aničky Janatkové.

Ve své korespondenci se opakovaně dožadoval výslechu od vedoucího speciálního týmu Anička a uváděl, že má k dispozici závažné poznatky k případu. Policii je však tento člověk dobře známý již z minulosti.

„Obdobným způsobem se dožadoval pozornosti v mediálně známých případech. Ačkoliv byl již několikrát kontaktován a podroben výslechu, nikdy neuvedl žádnou novou informaci a policistům pouze opakoval věci obecně známé z hromadných sdělovacích prostředků,“ řekla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Šéf vyšetřovacího týmu se nakonec s vězněm v průběhu letošního ledna setkal a vyslechl ho. „Samotný výslech podle očekávání nepřinesl nic nového a navíc vytrvalého pisatele od další korespondence neodvrátil. K dnešnímu dni se tak počet dopisů vyšplhal na číslo 34 a zdá se, že toto číslo nebude zdaleka konečné,“ doplnila Zoulová.

Reklama

Výběr článků

Načítám