Hlavní obsah

Tým Anička hledá majitele tašky nalezené na místě činu

Právo, jfk
Praha
Aktualizováno

Majitele pravděpodobně ukradené kostkované tašky a zelené bundy nalezených v okolí místa zmizení devítileté Aničky Janatkové loni v říjnu hledá pražská policie. Jde o věci, které našli policisté hned v počátku pátrání, majitele se jim ale zatím nepodařilo nalézt.

Článek

„Kriminalisté, zabývající se vyšetřováním případu zmizelé Aničky Janatkové, žádají veřejnost o spolupráci při ztotožnění zajištěných věcí a poskytnutí případného svědectví,“ uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

„Během prvních několika hodin pátrání 13. října 2010 policie zajistila nedaleko místa nálezu Aniččina školního batohu v pražské Tróji množství věcí a stop,“ podotkla mluvčí s tím, že ačkoli se kriminalisté snažili nalezené věci ztotožnit, původ některých pro ně zůstává záhadou.

„Do současné doby se detektivům nepodařilo zjistit majitele nalezené tašky vzor káro v modro-bílo-červené barvě a zelené látkové bundy, která ležela uvnitř. V bundě byl rovněž růžovo-bílý látkový kapesník a cukrovinka-hašlerka,“ vyjmenovala Zoulová.

Policie chce oslovit další osoby

Kriminalisté podle ní nevylučují, že uvedené věci mohou pocházet z trestné činnosti majetkového charakteru. Existuje totiž předpoklad, že majitel odcizení těchto věcí policii nehlásil. „Žádáme jej tímto o dodatečné kontaktování policie prostřednictvím tísňové linky 158,“ dodala mluvčí.

Detektivové chtějí dále oslovit i osoby, které prokazatelně v době od 12. hodiny a 28. minuty do 13. hodiny a 57. minuty dne 13. října 2010 procházely kolem domu v těsném sousedství vily Janatkových. Tyto osoby se v uvedenou dobu pohybovaly ve směru od ulice Trojská k ulici Nad Písečnou a opačně. Kriminalistům se do současnosti nepodařilo dotyčné ztotožnit ani policii sami nezkontaktovali. Policie je proto naléhavě žádá, aby tak učinili dodatečně.

Kriminalisté se snaží najít osoby, které se pohybovaly kolem domu Janatkových

"Detektivové naléhavě žádají osoby, které prokazatelně v době od 12. hodiny a 28. minuty do 13. hodiny a 57. minuty dne 13. října 2010 procházely kolem domu v těsném sousedství vily Janatkových. Tyto osoby se v uvedenou dobu pohybovaly ve směru od ulice Trojská k ulici Nad Písečnou a opačně," řekla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Záběry procházejících osob zachytila bezpečnostní kamera na domě. Na záběrech jsou však viditelné pouze nohy lidí pohybujících se před domem.

Reklama

Výběr článků

Načítám