Hlavní obsah

Mladý řidič vjel na Uherskohradišťsku přímo pod kamión

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komňa

Tragická dopravní nehoda, kdy při střetu dodávky s kamiónem zemřel jeden z řidičů , blokuje krátce od půlnoci na středu silnici mezi Bánovem a Starým Hrozenkovem na Uherskohradišťsku.

Článek

K nehodě došlo na hlavním silničním tahu I/50, nedaleko motorestu Rasová mezi dodávkou, nákladní soupravou s tahačem a nákladním vozem.

„Podle svědků narazila dodávka do dvou za sebou jedoucích nákladních aut na přepravu drůbeže. Jedno nákladní auto bylo poškozeno lehce a řidič vyvázl nezraněn. Do druhého však dodávka narazila čelně. Těžký čelní střet dodávky do kabiny tahače nákladní soupravy způsobil vážná zranění u řidiče dodávky, která nebyla slučitelná se životem a ten na místě podlehl. Tvrdý náraz převrátil jak protijedoucí tahač, tak i jeho návěs. Celá souprava se převrátila na bok a ve zdemolované kabině zůstal těžce zraněný a zaklíněný řidič,“ popsal mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Po příjezdu hasičů potvrdil velitel zásahu závažnost dopravní nehody. Smrtelně zraněnému řidiči dodávky už nebylo možné pomoci, a proto se hasiči soustředili na vyproštění těžce zraněného řidiče z převrácené kabiny nákladní soupravy. Hasiči museli na uvolnění sevření kolem těla řidiče použít speciální vyprošťovací zařízení. Po vystříhání byl muž předán do péče zdravotnické záchranné služby. Po nezbytném ošetření byl pacient odvezen do nemocnice.

Oba nákladní vozy na přepravu drůbeže byly prázdné a bez zvířat. Dopravní nehoda zcela zastavila dopravu na hlavním silničním tahu ke státní hranici.

Hasiči jsou stále na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám