Hlavní obsah

Úředník v Českých Budějovicích dal výpověď a pak se oběsil

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Českými Budějovicemi otřásla sebevražda bývalého vedoucího odboru sportovních zařízení českobudějovického magistrátu Jiřího Zavorala. Údajně si vzal život přímo u plaveckého stadiónu a zřejmě jej k tomu mohly vést i okolnosti jeho odchodu z odboru. Údajně se oběsil.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Od dnešního rána se policisté intenzivně zabývají případem sebevraždy muže z Českobudějovicka,“ řekla Právu v úterý mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá s tím, že k případu nepodává policie žádné další informace.

Zpráva o Zavoralově smrti i o tom, co k ní zřejmě vedlo, se však po jihočeském krajském městě rychle roznesla.

Přestože sám podal výpověď, byl k ní v podstatě donucen. Kontroly na odboru ukázaly na černé pronájmy ledu zimního stadiónu. Vím bezpečně, že s tím neměl nic společného, ale pouze podlehl tlaku. Byl to velmi šikovný člověk, který se s podobným neoprávněným nařčením nedokázal vyrovnat
zdroj z radnice

„Přestože sám podal výpověď, byl k ní v podstatě donucen. Kontroly na odboru ukázaly na černé pronájmy ledu zimního stadiónu. Vím bezpečně, že s tím neměl nic společného, ale pouze podlehl tlaku. Byl to velmi šikovný člověk, který se s podobným neoprávněným nařčením nedokázal vyrovnat,“ sdělil Právu zdroj z radnice, který si nepřál být jmenován.

Většina zaměstnanců magistrátů byla ze zprávy o Zavoralově sebevraždě zdrcená. „Nemohu tomu uvěřit. Nedokážu se s tím nyní vyrovnat, že vše ukončil tímto způsobem,“ reagoval na dotaz jeden z oslovených úředníků.

Podobně se dotkla smrt radničního úředníka i poslankyně a bývalé náměstkyně primátora Vlasty Bohdalové (ČSSD). „Byl to dobrý člověk a je mi to strašně líto.“

Zavoral odešel z odboru koncem ledna a dva jeho podřízení dostali kvůli kauze s nestandardními pronájmy ledové plochy na zimním stadiónu výpověď. Podle vyjádření vedení města by mohly způsobené škody dosáhnout sta tisíců korun. Jak řekl Právu primátor Juraj Thoma (Občané pro Budějovice), celý případ je stále v šetření. „Zatím nemáme žádné závěry a celou věcí se zabývají kontrolní orgány města,“ konstatoval Thoma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám