Hlavní obsah

Sociální pracovnice z případu týraného Dominika čelí trestnímu oznámení

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Občanské sdružení Justiční spravedlnost podalo trestní oznámení na sociální pracovnici Orgánu sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) z úřadu Brno - střed, která měla mimo jiné na starosti problémovou rodinu, v níž došlo k fyzickému i psychickému týrání osmiletého Dominika. Na tuto sociální pracovnici si navíc stěžují i další lidé.

Článek

„Žena, na kterou trestní oznámení podáváme, vážně porušila své profesní povinnosti vyplývající ze zákona, čímž se nepřímo podílela na týrání dítěte,“ říká se mimo jiné v trestním oznámení.

V něm stěžovatelé, kteří za občanské sdružení vystupují, poukazují na fakt, že zmíněná sociální pracovnice měla dostatek informací o podezření z týrání chlapce, aby mohla včas účinně zakročit.

V mém případu neudělal nic, tvrdí muž

„S touto sociální pracovnicí mám osobní zkušenost. Jednal jsem s ní opakovaně a na její práci si také opakovaně stěžoval v mém případě, kdy jsem ji prosil a žádal o to, aby vystupovala jako prostředník při zřízení střídavé péče o naše děti, které zůstaly po rozvodu výhradě v péči bývalé ženy. Tato sociální pracovnice byla poté, co zkrachovala všechna ostatní jednání, mojí jedinou šancí. Neudělala však nic. Dokonce zpočátku nevedla ani povinnou evidenci. Prostě nic," popsal Aleš Krejčí, který stížnost podal spolu s dalším zástupcem sdružení Miroslavem Stachem.

"Na její liknavost jsem si už v roce 2009 stěžoval jak u přímých nadřízených, tak i na radnici Brno střed. Všude mě ochotně vyslechli, slíbili nápravu, ale nakonec neudělali stejně jako ona vůbec nic,“ doplnil Krejčí.

Stížnost byla podána na krajské ředitelství policie v Brně elektronicky. „Trestní oznámení důkladně prověříme a podle zjištěných skutečností rozhodneme o dalším postupu,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám