Hlavní obsah

Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po střelci z tramvaje

– Praha
Právo, Josef Koukal

Pražská policie stále intenzivně pátrá po střelci, který v noci na sobotu zabil 34letého muže v tramvaji č. 22 v Hostivaři.

Foto: Policie ČR, ČTK

Řidič tramvaje si myslel, že muž spí.

Článek

„Předpokládáme, že svědky na konečné zastávce mohlo být řádově několik lidí,“ uvedla mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Policie se teď snaží případné pasažéry, ale i lidi bydlící v okolí konečné stanice požádat o svědectví. Z vyšetřování nechce zatím informace uvolňovat.

Přestože zavražděný muž měl na sobě černý bomber, kanady a na mikině nápis se znázorněním lebky, podle policie nejde o sympatizanta krajní pravice. „Není prokázáno, že by byl napojen na nějakou extremistickou skupinu,“ řekla Právu Miklíková.

„To, že měl na tričku nápis Budějovická s lebkou místo O, je stejné, jako by tam měl třeba Krč nebo nějakou jinou pražskou čtvrť,“ dodala mluvčí.

Ke střelbě došlo v sobotu dne 5. února nad ránem v pražské Hostivaři. „Z dosud zjištěných informací kriminalisté usuzují, že muž byl zavražděn pravděpodobně až na konečné zastávce tramvaje číslo 22 v ulici plk. Mráze přibližně deset minut po jedné hodině ráno,“ uvedla již dříve Miklíková. [celá zpráva]

Řidič si po vystoupení ostatních cestujících všiml muže sedícího na sedadle v přední části soupravy. V domnění, že spí, jej chtěl vzbudit. Přitom ale zjistil, že je zraněn na hlavě. Okamžitě proto přivolal záchrannou službu a policii. Lékař, který se na místo dostavil, ale konstatoval, že muž je mrtev a zemřel na následky střelného poranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám