Hlavní obsah

Na Žižkově prorazil vagón zábrany a narazil do přístavku budovy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na Nákladovém nádraží Žižkov v sobotu prorazil nákladní vagón zábrany na kolejích a narazil do přístavku budovy, která stojí za kolejemi. Nikomu se nic nestalo, škoda byla odhadnuta na 1,7 milionu korun. Příčiny události objasňuje Drážní inspekce, řekl mluvčí ČD Cargo Roman Jandík.

Článek

Uvedl, že při posunování ujel jeden vagón a projel za zábranu pět metrů a v přístavku udělal díru o rozměru dva krát dva metry. Nehoda se stala při posunování vlaku. Nelze vyloučit to, že pracovníci na nádraží porušili drážní předpisy.

O Nákladovém nádraží Žižkov se v posledních letech mluví mimo jiné v souvislosti s jeho přestavbou na objekty s byty a kancelářemi, proti čemuž protestují památkáři a místní občanská sdružení. Ministerstvo kultury vyhlásilo část nádraží kulturní památkou, ale rozhodnutí zatím není pravomocné, protože se majitel pozemku, České dráhy, proti rozhodnutí odvolal.

Nádražní budovy a infrastruktura chátrají už téměř devět let. Památkáři chtějí funkcionalistickou průmyslovou stavbu opravit a zachovat pro další generace. Plánované projekty výstavby na nádraží chce přehodnotit i koalice, která vzešla z loňských říjnových voleb.

Reklama

Výběr článků

Načítám