Hlavní obsah

Starosta Příchovic se zabil při zdobení kulturního domu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příchovice

Velmi ponurá atmosféra panuje na obecním úřadě v Příchovicích na Jižním Plzeňsku. Všechny tady zasáhla smrt starosty Jiřího Štycha, který ve čtvrtek večer nešťastnou náhodou spadl z lešení při výzdobě místního kulturního domu a těžkému zranění v nemocnici podlehl.

Článek

„Byl to slušný a pracovitý člověk. Hrozně nám tady bude chybět,“ řekla místostarostka obce Pavlína Nohavová, která se při svých slovech neubránila pláči.

K tragédii došlo kolem 21. hodiny. Starosta se snažil pověsit obraz do špatně přístupného místa a přitom spadl z lešení. Později ho tam našla ležet na zemi bez známek života pracovnice úřadu, která přivolala pomoc.

„Muž utrpěl velmi vážné poranění hlavy po pádu z pětimetrové výšky. Byl v bezvědomí a po celou dobu transportu do nemocnice jsme se ho snažili oživit,“ řekla mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková. To se nepodařilo ani lékařům v nemocnici a starosta zemřel.

Případem se už zabývá také policie. „Prověřujeme, zda nedošlo k cizímu zavinění. Zatím to vypadá skutečně na nešťastnou náhodu,“ uvedl mluvčí policejního ředitelství Plzeň-jih Libor Pilař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám