Hlavní obsah

Dva mladí lyžaři se tvrdě srazili v Peci pod Sněžkou

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pec pod Sněžkou

Na českých sjezdovkách se letos už poněkolikáté odehrála srážka lyžařů, tentokrát v krkonošské Peci pod Sněžkou. Dvojice šestnáctiletých mladíků se střetla ve středu dopoledne na Hnědém vrchu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednoho z účastníků střetu transportoval vrtulník v bezvědomí do královéhradecké fakultní nemocnice. Druhý skončil se zlomeninou klíční kosti v nemocnici v Trutnově.

„Nehoda se stala v místě, kde se černá sjezdovka spojuje s červenou. Nechápu, co dělali. Viditelnost byla dobrá a během příletu vrtulníku se dokonce vyjasnilo,“ konstatoval šéf pecké lanovky na Hnědý vrch Ladislav Netík.

Úrazy se krkonošským sjezdovkám nevyhnuly ani během úterka, kdy 38letý lyžař narazil ve Velké Úpě do zaparkované rolby. Muž utrpěl vážná zranění hlavy vyžadující nemocniční hospitalizaci.

„Oba případy prověřujeme,“ podotkl mluvčí policie v Trutnově Udo Ertner.

Letos na českých sjezdovkách zahynuli už tři lidé. Naposledy o uplynulém víkendu zemřela v Dolní Moravě na Orlickoústecku po nárazu do stromu 13letá lyžařka. [celá zpráva]

Špatně skončila v sobotu v orlickohorských Říčkách srážka 14leté Slovinky s dalším lyžařem. Dívka byla navzdory ochranné přilbě s vážným poraněním hlavy letecky transportována do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám