Hlavní obsah

Dva muži přepadli pardubický obchod, prodavače zmlátili a ohrožovali zbraní

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

V úterý večer přepadla dvojice lupičů jednu prodejnu v Pardubicích na Zborovského náměstí. Lupiči vnikli do prodejny těsně před koncem otevírací doby. Pod pohrůžkou násilí a použití zbraně požadovali po prodavači cizí státní příslušnosti vydání peněz. Muž za pultem však odmítl peníze vydat. V ten okamžik vyskočil jeden z lupičů na pult a zaútočil na prodavače pěstmi a kopy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Druhý z povedené dvojice lupičů se zatím marně pokoušel pokladnu otevřít. Ze zoufalství s ní nakonec několikrát hodil o zem. „To se však nepodařilo a tak se muži rozhodli zmizet i s kasou a dali se na útěk,“ uvedl ve středu Právu policejní mluvčí Jozef Bocán.

Oloupený prodavač po útěku lupičů celou věc ohlásil policistům na linku 158. Na místo se ihned vydalo několik policejních hlídek, které prohledávaly okolní ulice. „Policistům se podařilo objevit svědka, který si zřejmě všiml utíkajících mužů odpovídajících popisu a udal hlídce i směr, kterým se měla dvojice vydat,“ upřesnil policejní mluvčí.

Policisté se tímto směrem ihned vydali a u jedné z nedalekých základních škol, oba podezřelé muže zadrželi. „Policisté u jednoho z nich objevili nůž a plynovou pistoli. Zadrželi také odcizenou pokladnu,“ doplnil Bocán s tím, že při výslechu podezřelých, pětadvacetiletého muže z Karviné a teprve dvacetiletého mladíka z Pardubic, se oba dva kriminalistům ke spáchání činu přiznali.

Nebyla to však jediná loupež, ke které se muži doznali. Už na začátku ledna tohoto roku se v Pardubicích na ulici Jana Palacha stala podobná loupež. Během přepadení prodejny dvojicí mužů zde byly odcizeny kartony cigaret, finanční hotovost a dva mobilní telefony. I k tomuto činu, při kterém, taktéž došlo k fyzickému útoku na prodavače cizí státní příslušnosti, se oba muži přiznali. Oba obvinění mohou skončit za mřížemi až na deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám