Hlavní obsah

Soud potvrdil za vraždu prostitutky doživotí

– Praha • Aktualizováno
Právo, Novinky, Josef Koukal

Vrchní soud v Praze ve středu potvrdil doživotí za vraždu Uzbekovi Sohibeku Juldašbajevovi. V roce 2008 zavraždil v Praze ukrajinskou prostitutku. Dvěma ze čtyř obžalovaných v této kauze naopak tresty zmírnil. Překvalifikoval je z vraždy na pokus o vraždu.

Foto: ČTK

Obžalovaní muži u soudu

Článek

Muži se onoho večera pokusili zabít ještě další ženu a také pasáka obou žen. Byt ve Vodičkově ulici, kde se čin odehrál, se chtěli navíc vyhodit do povětří.

Senát Vrchního soudu částečně vyhověl odvolání obžalovaných. Akmal Džabarov, který měl podle původního rozsudku strávit ve vězení se zvýšenou ostrahou 19 let, se trest zkrátí o tři roky. Hájil se hlavně tím, že byl ke svému jednání donucen ostatními pachateli a na násilí se podílel nedobrovolně.

Soud zmírnil i druhý nejvyšší trest 25 let pro Naimjona Alimova. Má si odsedět jen 21 let. U Sohibeka Juldašbajeva ani změna hodnocení některých skutků nevedla k zmírnění doživotního trestu. Odvolání Chusnidina Šodijeva, který dostal 23 let, soud zamítl.

Juldašbajev se k činům přiznal, lituje jich, trest doživotí je ale podle něj nepřiměřený.

Čtveřice obžalovaných navíc v Ostravě oloupila manželský pár. Viněni byli z loupeže, porušení domovní svobody, zbavení osobní svobody a vydírání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám