Hlavní obsah

Anonym poslal policii na lékaře, který údajně ordinoval opilý

– Otrokovice
Právo, jr

Anonymní oznámení na lékaře, který měl ordinovat opilý, prověřovali v úterý dopoledne policisté v Otrokovicích na Zlínsku. Mělo přitom jít o doktora, který už jedenkrát, loni v březnu, nadýchal při kontrole bezmála tři promile.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Jeden z pacientů v úterý ráno policii sdělil, že internista v Otrokovicích ordinuje pod vlivem alkoholu. Hlídka policistů okamžitě vyjela na místo a dotyčného lékaře vyhledala. Čtyřiapadesátiletý muž však odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření,“ sdělila mluvčí krajského ředitelství policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

„Odmítnutím dechové zkoušky se muž dopustil přestupku, který potrestá místní městský úřad,“ doplnila Bartíková.

Stejný lékař se do problémů s policií dostal kvůli alkoholu už v březnu loňského roku. „Nadýchal tehdy 2,77 promile alkoholu. Čelil podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Kriminalistům se nepodařilo najít pacienta, který by potvrdil, že značně opilý doktor skutečně ordinoval,“ uvedla Bartíková. Lékař se z nesnází vykroutil tvrzením, že šel pouze zkontrolovat ordinaci.

Ve Zlínském kraji v říjnu 2008 odešel podle ČTK od odvolacího soudu s tříměsíčním trestem podmíněně odloženým na 18 měsíců praktický lékař Karel Kos z Koryčan na Kroměřížsku, který ordinoval pod vlivem alkoholu, a ohrozil tak život a zdraví svých pacientů. Dechová i krevní zkouška prokázaly v jeho těle zhruba jedno promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám