Hlavní obsah

V servisu shořely motorky a auta

Právo, Jiří Růžička
Hulín
Aktualizováno

Škodu za 1,7 miliónu korun způsobil v pondělí rozsáhlý požár autoservisu v Hulíně na Kroměřížsku. Nikdo nebyl zraněn, centrum města se chvílemi zahalilo hustým kouřem, policisté museli v okolí požáru řídit dopravu kyvadlově.

Článek

Hořet začalo před polednem, hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Velké obavy budila tlaková nádoba na plyn v jednom z hořících vraků automobilu. Hasiči postupovali opatrně k vraku, který byl v plamenech. Následně jej srazili dál a vozidlo i tlakovou nádrž ochlazovali.

Jen lokalizace požáru zabrala více než hodinu intenzivního hašení. Oheň byl zlikvidován krátce před půl druhou odpoledne. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Plameny zničily dílnu, vybavení, dvě osobní auta a dva motocykly. Požárem a kouřem byla poškozena právě rekonstruovaná bytová jednotka nad dílnou a dále i prodejna náhradních dílů ve společném objektu.

Požár s největší pravděpodobností vznikl kvůli nedbalosti. Někdo nechal nádoby s hořlavinami v těsné blízkosti topného tělesa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám