Hlavní obsah

Zloděje diamantů policie nevypátrala, případ poslala k ledu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Ani spolupráce s několika policejními sbory v různých státech Evropy, včetně Interpolu, nepomohla českým detektivům k vypátrání zloděje, který loni v březnu ukradl diamanty za milión a čtvrt ze zásilky vypravené kurýrem z belgických Antverp do Plzně.

Článek

„Minulý týden jsme případ odložili, protože se nepodařilo zjistit pachatele,“ řekla Právu mluvčí Městského ředitelství policie v Plzni Martina Korandová. Podle ní plzeňští vyšetřovatelé prověřovali za pomoci zahraničních kolegů všechny osoby, které se zásilkou přišly během celé cesty do styku. Nikoho ale z krádeže neusvědčili.

Diamanty si z Belgie objednala šperkařská firma Diamonds International Corporation (DIC) prostřednictvím kurýrní společnosti FedEx. Ta do Plzně podle objednávky dopravila tři boxy s drahými kameny.

„Žena, která zásilku přijala, předala boxy další pracovnici. Ta vzápětí zjistila, že ve dvou ze tří chybí část diamantů,“ uvedla policejní mluvčí.

Zástupci poškozené firmy později upřesnili, že diamanty měly zdobit zlaté vejce, které bylo součástí sochy připravené k charitativní dražbě. S penězi za její prodej se počítalo na vybavení dětského onkologického oddělení nemocnice v pražském Motole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám