Hlavní obsah

V Hostýnských vrších se pohybují falešní policisté

Právo, ČTK, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hostýn

V Hostýnských vrších na Kroměřížsku se v sobotu objevily dvě čtyřkolky tmavé barvy s nápisem POLICIE, které ničily upravené stopy. Podle údajů uvedených na webových stránkách Hostýnské magistrály jde o falešné muže zákona.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Informaci potvrdil i mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Muži se objevili u zraněného běžkaře, kde hasiči zasahovali společně s dobrovolnými záchranáři z Rescue Team Hostýnské vrchy.

Mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová potvrdila, že policisté na Kroměřížsku žádné takové stroje nevlastní ani je nepoužívají. "Zatím jsme žádné oznámení v souvislosti s tímto případem nepřijali," dodala.

Stroje ničily upravené běžkařské stopy. "Jelikož se jedná o bezprecedentní darebáctví, se kterým se dá bojovat jen ve spolupráci s návštěvníky Hostýnských hor, prosíme o informace, případně svědectví, a to formou oznámení okolnosti spatření strojů z místa ihned na linku 158," uvedl na webových stránkách Jakub Juračka z kroměřížského Klubu lyžařů, který provozuje Ski Areál Troják.

Na čtyřkolky upozornila rodina běžkaře

Na falešné policisty se přišlo jen náhodou, protože se objevili jako první u zraněného 67letého běžkaře. Ještě před příjezdem dobrovolného záchranáře se ke skupince běžkařů přiblížili dva muži v černém oblečení, kteří přijeli na dvou čtyřkolových terénních motocyklech.

Rodina se zraněným mužem se domnívala, že se jedná o policisty, protože si na předních částech motocyklů všimli nalepených znaků, které nápadně připomínaly oficiální znak Policie ČR. Pomoci se však od motorkářů s nápisy „sportovní kluby policie“ nedočkali, neboť jejich technika neumožňovala transport zraněného.

„O několik minut později dorazil vyslaný záchranář z Tesáku, kterému běžkaři vypověděli příběh o neznámých mužích na motorkách, které považovali za policisty. Zraněnému byla poskytnuta nezbytná pomoc. Noha byla fixována a prochladlý muž byl naložen na transportní sáně. V doprovodu syna byl pacient přepraven k čekající sanitce zdravotníků, která jej převezla do nemocnice,“ dodal Mitáček.

O hodinu později obdrželi podle něj dobrovolní záchranáři SMS zprávu od syna zraněného muže, který jim děkoval za profesionální pomoc a záchranu otce, který utrpěl komplikovanou zlomeninu s nutným operativním zákrokem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám