Hlavní obsah

Třináctiletá lyžařka zemřela v Jeseníkách po nárazu do stromu

Novinky, Petr Nový
Jeseník
Aktualizováno

Třináctiletá lyžařka v pátek dopoledne zemřela v Jeseníkách. V plné rychlosti vyjela mimo sjezdovku v Dolní Moravě a narazila do stromu. O neštěstí informovala Horská služba.

Článek

„Ihned po nahlášení nehody vyjeli na místo nehody členové Horské služby. Zraněnou dívku v bezvědomí se zatím snažili ošetřit náhodní lyžaři. Naši záchranáři zahájili resuscitaci za pomoci automatizovaného externího defibrilátoru,“ popsal akci náčelník horské služby v Jeseníkách Michal Klimeš.

Vzhledem k vážnému stavu zraněné dívky bylo jasné, že musí být co nejrychleji převezena do nemocnice. Proto požádali záchranáři o přílet vrtulníku Letecké záchranné služby z Hradce Králové.

Lékař leteckých záchranářů po hodině oživovacích pokusů musel konstatovat smrt. Podle jeho informací lyžařka utrpěla vážná zranění hlavy a hrudníku i přesto, že měla přilbu.

„Důrazně apeluji, aby návštěvníci hor dodržovali základní pravidla pohybu na sjezdových tratích, zejména pak Desatero zásad FIS. Především musí rychlost a způsob jízdy přizpůsobit svým lyžařským schopnostem, terénním, sněhovým a povětrnostním poměrům a samozřejmě i hustotě provozu,“ upozornil Klimeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám