Hlavní obsah

Matka kryla záškoláky, její děti zameškaly až 340 hodin

Právo, René Chvalina
Pardubice

Čtyřicetiletou ženu z Pardubic obvinili policisté ze spáchání trestného činu ohrožení výchovy mládeže. Žena s největší pravděpodobností podporovala své děti v záškoláctví. Na základě podkladů zaslaných školou kriminalisté zjistili, že počet zameškaných hodin se u jejich malých dětí pohybuje od 88 do 340.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Sociální pracovníci údajně ženu několikrát kontaktovali, ale neúčast dětí na výuce se stále opakovala. Matka byla dokonce pozvána do školy, na to však nereagovala.

„Jelikož šlo o podezření ze spáchání trestného činu ohrožení výchovy mládeže, začali se případem zabývat kriminalisté. Ti v první řadě zkontaktovali školy, které děti navštěvují,“ uvedla Právu policejní mluvčí Eva Maturová.

„Jelikož jim matka umožnila vést zahálčivý život spočívající v nedodržování povinné školní docházky, byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení výchovy mládeže,“ upřesnila Maturová.

Matka podle policejní mluvčí na svoji obhajobu uvedla, že se děti snažila přimět ke školní docházce, někdy se jí to podařilo, ale někdy ne. Policistům se měla také přiznat k tomu, že dětem psala omluvenky s tím, že jim je špatně, přestože tomu tak nebylo.

„V případě prokázání viny jí hrozí až dva roky odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám