Hlavní obsah

Muž zneužil svěřenou holčičku ve vaně, teď policii utíká

Právo, Miroslav Homola
Brno
Aktualizováno

Na útěku před spravedlností je 36letý Petr Koudelka z Tišnova na Brněnsku. V minulosti už dříve trestaný deviant po návratu z vězení svévolně přerušil nařízenou ambulantní sexuologickou léčbu a znovu propadl svým pudům. Ve vaně zneužil teprve pětiletou holčičku, kterou mu svěřila nová družka na hlídání. Bohužel matka děvčátka dlouho věřila v druhovu nevinu. Byla do něj bezmezně zamilovaná.

Článek

„Případ se stal na sklonku srpna loňského roku. Pohlavní zneužití pětileté neteře nám oznámila teta holčičky. Oznámení nejprve vyvolalo v rodině značnou nevoli, protože zamilovaná matka zneužitého děvčátka byla skálopevně přesvědčená, že její sestra i její dcera lžou, stejně jako policisté, kteří začali případ vyšetřovat a že předchozí stíhání muže pro pedofilii je jen výmysl k jeho očernění,“ popsala události vyšetřovatelka Michaela Kučerová.

Muž, jenž je v současnosti na útěku a pátrá po něm policie, se po čtyřměsíční známosti s matkou děvčátka dostal poprvé k opatrování pětileté holčičky v srpnu, její matka byla v práci. Jindy totiž dítě hlídala právě teta.

Dítě zavázal mlčením s tím, že jí nakoupí hračky, když „budou mít spolu tajemství."
policista

Hned při první příležitosti začal s děvčátkem hrát podivnou hru. Napustil vanu a společně se pak s dítětem oddával koupeli. Ovšem čistota nebyla hlavní snahou zvrhlíka.

„Děvčátku prováděl orální sex a jiné praktiky, které si holčička nedokázala vysvětlit. Přitom před ní ve vaně masturboval,“ popsal část dění policista Petr Nečesánek. Dítě pak zavázal mlčením s tím, že jí nakoupí hračky, když „budou mít spolu tajemství,“ které nesmí nikomu říct.

Matka označila sestru za lhářku

Teta však na neteři dokázala rozpoznat změnu chování a nakonec se jí děvče s podivným zážitkem svěřilo. „Když vše asi po týdnu oznámila své sestře, velmi se pohádaly, a ta ji označila za lhářku. Nevěřila ani nám, když všechny výslechy a testy poškozené holčičky jednoznačně potvrdily, že si nevymýšlí. Muž mezitím stačil zmizet,“ uvedla vyšetřovatelka.

Podezřelého Petra Koudelku policie hledá bezvýsledně už od října loňského roku. Hrozí mu za pohlavní zneužití svěřeného dítěte tentokrát až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám