Hlavní obsah

Mladý řidič vjel na přejezdu u Krnova přímo pod vlak

– Krnov
Právo, hon

Ve vážném stavu skončil v nemocnici osmnáctiletý řidič osobního auta, který v pondělí odpoledne vjel na železničním přejezdu v Krnově-Krásných Loučkách pod osobní vlak. Informoval o tom mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl. Nikdo z cestujících ve vlaku nebyl zraněn.

Článek

Řidič se zřejmě nerozhlédl před vjezdem na železniční přejezd a jeho auto se srazilo s vlakem, ve kterém cestovalo osm desítek lidí.

„Při příjezdu hasičů k nehodě byl Seat se zdemolovanou pravou stranou mimo koleje a o řidiče se staral jeden z cestujících. Na místě již byla policie. Hasiči poskytli zraněnému v bezvědomí první pomoc a za chvíli přijela záchranka,“ informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Záchranáři po příjezdu pojali podezření na zranění hlavy a mozku. „Z důvodu selhávajícího dýchání musely posádky zajistit dýchací cesty pacienta intubací a připojit jej k umělé plicní ventilaci. Muž byl pomocí vyprošťovacího rámu umístěn do vakuové matrace, záchranáři také provedli zajištění krčním límcem,“ uvedl Humpl s tím, že pacienta do nemocnice transportoval vrtulník.

„Muž byl ve vážném stavu předán do péče lékařů urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám