Hlavní obsah

Šéf bandy pytláků ohrožoval družku s dítětem pistolí

Právo, pab
Domažlice

Před čtyřmi měsíci odešel od soudu s podmínkou za pytláctví a nedovolené ozbrojování. Pětatřicetiletý šéf party, která nelegálními zbraněmi vybíjela zvěř po celých západních Čechách, je od pátku ve vazbě. Tentokrát si měl vybít vztek na své družce, kterou v přítomnosti pětiletého dítěte ohrožoval pistolí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Muž je obviněn ze zločinu vydírání se zbraní a přečinu nedovoleného ozbrojování, za což mu hrozí až osmileté vězení,“ řekla Právu domažlická státní zástupkyně Jana Fišerová. O podrobnostech s ohledem na citlivost případu ale hovořit nechtěla. Co přesně se v rodinném kruhu odehrálo tak zatím není jasné. „O tom teď nelze mluvit. Mohlo by to narušit další průběh vyšetřování“ vysvětlila žalobkyně.

Policisté Jiřího M. zadrželi v závěru minulého týdne. Soud následně rozhodl, že vyšetřování bude pokračovat vazebně. “Vyhověl jsem návrhu státního zástupce, který pro obviněného požadoval vazbu z důvodu, aby nemohl na svobodě ovlivňovat svědky a pokračovat v trestné činnosti. Obviněný si proti rozhodnutí o vzetí do vazby podal stížnost, o které bude rozhodovat Krajský soud v Plzni,“ sdělil domažlický soudce Jan Švígler.

Pytlák dělal při prvním zatýkání problémy

Jiřího M. potrestal loni v říjnu klatovský soud dvouapůlročním trestem s podmínkou na pět let a dále 60 tisícovou pokutou. Muž se svými dvěma kumpány nepáchali myslivcům desetitisícové škody. V mrazácích končili jeleni, daňci, srnčí, ale i divoká prasata Na pytláky si policisté počíhali, když se s kořistí vraceli z lovu.

Dramatický průběh mělo zatýkání právě Jiřího M, který se nechtěl vzdát a před strážci zákona ujížděl. Zastavila ho až střelba, ještě předtím ale poničil dvě policejní auta. Kromě dvou střelených jelenů našli policisté v jeho vozidle nelegálně drženou střelnou zbraň seskládanou z pušky a samopalu. Další načerno přechovávané zbraně objevili kriminalisté později při domovních prohlídkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám