Hlavní obsah

Přívaly nového sněhu zavinily vážné nehody na Olomoucku, jeden řidič nepřežil

– Olomouc
Právo, bed

Sérii dopravních nehod v Olomouckém a Zlínském kraji způsobila v neděli odpoledne a v podvečer čerstvá sněhová nadílka. K nejvážnější nehodě, která si vyžádala život čtyřiasedmdesátiletého muže, došlo na zasněžené vozovce u obce Mladeč na Olomoucku.

Článek

Podle mluvčího krajských hasičů Zdeňka Hošáka se tam čelně srazilo osobní vozidlo s dodávkou. Při příjezdu hasičů byl zraněný muž z osobního auta již v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která na místo přijela jako první. Přes snahu záchranářů důchodce na následky zranění na místě zemřel.

„Předběžnou příčinou nehody bylo nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky,“ řekl Právu olomoucký policejní mluvčí Michal Pižurin.

Novou sněhovou nadílku provázela na území obou krajů řada dopravních nehod. Sami záchranáři museli jet k těmto místům velmi opatrně. „Kluzké a místy namrzlé silnice prodloužily dojezdový čas hasičů, kteří se přesunovali výrazně sníženou rychlostí,“ poznamenal mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Při podvečerní havárii u Uherského Brodu podle něj skončilo osobní auto jen asi metr od kolejí. Těsně před vozidlem stačil naštěstí zastavit osobní vlak. Auto pak musel přijet vyprostit hasičský speciál. Před půl sedmou museli zlínští hasiči po havárii v části Rybníky vytahovat navijákem také vozidlo, které sjelo do řeky Dřevnice.

Například na Olomoucku a Přerovsku vyjížděli hasiči během půl hodiny k pěti nehodám. V několika případech při nich došlo ke zranění osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám