Hlavní obsah

Po hádce s družkou chtěl umrznout, do bažiny za ním spadli i policisté

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prameny

Naprosto kuriózní případ, na jehož začátku chtěl muž spáchat sebevraždu umrznutím a na jehož konci jej a zasahující policisty museli z bažiny vyprošťovat hasiči, se odehrál asi hodinu po půlnoci v sobotu v Pramenech nedaleko Mariánských Lázní.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Policistům oznámila na tísňovou linku 58letá žena, že byla fyzicky napadena svým přítelem, který jí oznámil, že chce spáchat sebevraždu umrznutím,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Dohnalová. „Dále policistům sdělila, že muž v podnapilém stavu odešel směrem do nedalekého lesa,“ pokračovala Dohnalová, podle které přivolaná policejní hlídka muže vypátrala kousek za obcí Prameny.

Policisté se snažili muže zajistit, ale ten se jim nechtěl vzdát a začal před hlídkou utíkat.

„Přitom na louce za obcí spadl muž z asi třicet metrů hlubokého srázu, na jehož dně ale byla bažina,“ popisoval karlovarský krajský mluvčí hasičů Martin Kasal.

Policisté spadli do bahna také

Policisté se rozhodli utíkajícího muže, který stále vyhrožoval sebevraždou, pronásledovat do rašeliniště. Jenže všichni tři v bahně pod srázem uvízli. Proto policejní hlídka přivolala pomoc hasičů.

„V policejních polobotkách neměli šanci muže z rašeliniště vytáhnout. Ten se navíc stále intenzívně bránil, protože se chtěl zabít umrznutím,“ pokračoval Kasal, podle kterého muž v bažině při příjezdu hasičů ležel. „Pořád křičel, že se pohádal s družkou, ať ho necháme být, že chce umrznout. Muži z našeho mariánskolázeňského družstva museli muže doslova zalehnout, aby jej zpacifikovali,“ konstatoval Kasal.

„Museli jsme mu nejdříve spoutat nohy lanem a protáhnout je přes ruce,“ uvedl mluvčí hasičů. „Za lano jsme jej poté vytáhli nahoru po zmiňovaném třicetimetrovém srázu. Ale ani tam nepřestal klást odpor, takže jsme jej museli přivázat rovněž k nosítkům, na kterých jsme jej odnesli asi jeden kilometr zpět do obce Prameny,“ popisoval Kasal. „Tam byl předán záchranné službě. Následně byl hospitalizován na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Mariánských Lázních,“ podotkla Dohnalová. „Muž byl opravdu silně podchlazen,“ vysvětlil Kasal.

Mnohem lépe ze zásahu vyšli policisté. „Pomohli jsme jim rovněž z bažiny na pevnou půdu nad srázem,“ uvedl Kasal. „Policisté ale byli zdravotně v pořádku. Pouze se při zásahu pořádně ušpinili od bahna v rašeliništi,“ konstatoval mluvčí hasičů. „Stejně tak hasiči, kteří po zásahu v bažině, který trval zhruba dvě hodiny, ještě v neděli odpoledne prali a sušili zásahové uniformy,“ dodal Kasal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám