Hlavní obsah

Dvacetiletý řidič smetl na chodníku procházející rodinu

Právo, Denisa Telaříková

Velmi vážná nehoda se stala v pátek kolem 17. hodiny v Dolní Lutyni na Karvinsku. Dvacetiletý řidič osobního automobilu hyundai podle policie nepřizpůsobil jízdu stavu silnice, dostal smyk a na chodníku srazil čtyřčlennou rodinu, která tudy zrovna procházela. Čtyřletý chlapec jako zázrakem vyvázl. Jeho třináctiletá sestra však utrpěla velmi vážné zranění. Také otec s matkou skončili v nemocnicích.

Článek

Podle mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačkové jel dvacetiletý řidič částí Nerad v Dolní Lutyni po silnici z Bohumína na Věřňovice. „Když odbočoval doleva, tak dostal smyk a vjel až na chodník, kde bohužel smetl procházející rodinu. Nejhůře je na tom třináctiletá dívka, čtyřletý chlapec jako zázrakem z nehody vyvázl,“ zkonstatovala Viačková a dodala, že mladému řidiči hrozí až osmiletý trest.

„Nepřizpůsobil totiž jízdu povaze vozovky. Policie jej trestně stíhá pro nedbalostní trestný čin těžkého ublížení na zdraví,“ upřesnila policejní mluvčí.

Na místo nehody v pátek odpoledne vyjely tři sanitky: z Orlové, Karviné a Bohumína. „Posádky na místě ošetřovaly tři zraněné osoby, všechny byly v době zásahu při vědomí.

Dívka utrpěla zranění hlavy a zasahující lékař při prvotním vyšetření vyslovil podezření na poranění mozku. Mladé pacientce byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a následně ji posádka transportovala na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že druhým postiženým byl jednačtyřicetiletý muž.

Otce dětí lékař na místě ošetřil se středně těžkým poraněním nohy. Po uložení do vakuové matrace a podání léků byl přepraven na chirurgickou ambulanci nemocnice v Bohumíně. Zraněnou osmatřicetiletou matku s poraněním hlavy, ruky a nohy záchranáři předali do péče úrazové ambulance nemocnice v Orlové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám