Hlavní obsah

Za vylákané peníze si užívala luxus, u soudu dostala sedm let

Právo, ape
Ústí nad Labem

Ústecký krajský soud poslal za podvody na sedm let do vězení s dozorem Hanu Vopatovou z Kadaně. Od svých známých vylákala pod příslibem zajištění úvěru nebo zhodnocení peněz téměř 11,5 miliónu korun. Ty jim ale nikdy nevrátila, místo toho si dopřávala rozmařilý život a užívala drahých dovolených například v Izraeli či na Maledivách.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle mluvčí soudu Ireny Jeřábkové bude muset Vopatová škodu nahradit. Nyní je už rok ve vazbě, za podvody jí hrozilo až 10 let vězení. Rozsudek ale není zatím pravomocný, strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

Vyšetřovatelé zdokumentovali celkem 21 případů podvodného jednání. Vopatová například od manželů z Teplic vylákala půl miliónu korun na koupi benzínové pumpy. Další přesvědčovala, že potřebuje na koupi továrny či provozování hospice.

Jiným slibovala například výhodný nákup eur, úvěr či zhodnocení peněz. „Pod příslibem úvěru vylákala třeba 60 000 korun, úvěr ale nezajistila a ani ho neměla v úmyslu zajistit,“ uvedla Jeřábková. Někteří důvěřivci přišli i o více než dva milióny korun.

Za půjčené peníze si Vopatová dopřávala rozmařilý život, přitom byla v letech 1999 až 2007 evidována na úřadu práce. Jezdila na drahé dovolené, třeba na Maledivy či do Izraele a Egypta, dceři platila soukromou školu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám