Hlavní obsah

Muž v Ostravě si při pádu poranil páteř, na pomoc čekal mnoho hodin

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Několik hodin musel čekat na pomoc vážně zraněný muž, který při procházce na okraji ostravské čtvrti Třebovice ve čtvrtek spadl z prudkého srázu a při nárazu do stromu si poranil páteř. Minimálně šest hodin byl v bezvědomí, další hodinu ho ve složitém terénu potmě hledali záchranáři spolu se strážníky. Muž se nyní ze svých zranění zotavuje v ostravské fakultní nemocnici.

Článek

Nešťastník si pomoc zavolal mobilním telefonem krátce před třiadvacátou hodinou, kdy se probudil z bezvědomí. „Uvedl, že se nachází v terénu v Ostravě-Třebovicích, mimo obydlenou oblast. Při pohybu na pěšině uklouzl a spadl ze srázu, přičemž narazil na strom,“ sdělil mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Na pomoci při pátrání po pětatřicetiletém muži vyrazila i hlídka městské policie. „Pátrání bylo nakonec úspěšné až po přibližně třičtvrtěhodinovém úsilí, kdy muže objevili právě městští strážníci,“ doplnil Humpl.

Pomoc si zavolal až o několik hodin později

Lékař na místě zjistil, že při pádu z čtyřmetrové výšky muž utrpěl zřejmě vážné poranění páteře. „Následně došlo k poruše vědomí, neboť podle postiženého bylo v době úrazu ještě světlo. Pomoc si tak proto dokázal přivolat pravděpodobně až o několik hodin později, čemuž odpovídal i fakt, že muž byl podchlazený,“ doplnil Humpl.

Při vynášení zraněného muže asistovali také hasiči. „Vzhledem k typu poranění jej bylo nutno v náročnějším nočním terénu odnést k sanitnímu vozidlu co nejšetrněji. Postižený byl umístěn na vyprošťovací rám, záchranáři podali nitrožilně léky tlumící bolest a další farmaka. Zajistili muže krčním límcem a připravili jej k transportu do nemocnice,“ dodal mluvčí záchranky.

Reklama

Výběr článků

Načítám