Hlavní obsah

Kvůli požáru chaty hasiči podkopali koleje těsně před příjezdem vlaku

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Karlovice

Osobní vlak na poslední chvíli v pátek nad ránem zastavil na trati u Velkých Karlovic v Beskydech na Vsetínsku kvůli rozsáhlému požáru jedné z chat. Hasiči totiž museli kvůli špatné přístupnosti hořícího objektu natáhnout dlouhé vedení vody přes železniční trať.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

„Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z obcí Karolinka a Velké Karlovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru chaty. Hasiči museli odstavit své speciály na hlavní komunikaci a dalších 150 metrů rozvinout vodní vedení do svahu,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Vodní vedení k hašení požáru bylo nutné natáhnout přes železniční trať. Velitel požádal operační středisko o zastavení provozu na železnici. To se s dispečery dráhy podařilo jen pár minut před příjezdem pravidelného osobního vlaku, který tak stačil včas zastavit před položenými hadicemi přes koleje,“ popsal Mitáček.

Během několika minut pak hasiči podkopali trať a hadice přepojili pod koleje a mezi pražce. Vlak byl dále puštěn po trase a další průjezdy byly už bez omezení.

„Plameny zasáhly objekt rekreační chaty ze stavebních buněk a dalších přístavků. Jen lokalizace požáru objektu 10 x 5 metrů zabrala hasičům asi hodinu intenzivní práce. Další postupné dohašování, rozebírání konstrukcí a celková likvidace požáru trvala až téměř do osmé hodiny ranní. Během zásahu nebylo zpočátku vyloučeno, že uvnitř chaty je majitel. Toho se nakonec podařilo policistům kontaktovat v jeho bydlišti. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn,“ uvedl Ivo Mitáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám