Hlavní obsah

Muž v pražské bance vzal 30 rukojmích a chtěl 10 miliónů

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do spořitelny nedaleko Tupolevovy ulice v pražských Letňanech vstoupil ve čtvrtek kolem půl dvanácté cizinec, bez jakéhokoliv maskování s podezřelým kufříkem a na přepážce vyhrožoval, že má výbušninu. Řekl obsluze, že pokud mu nevydá deset miliónů korun, celou provozovnu vyhodí do povětří. V tu chvíli bylo podle svědků události v pobočce asi 30 osob, které měl jako rukojmí.

Článek

Útočník se nakonec spokojil se stovkami tisíc korun a s lupem v igelitce se po chvíli dal na odchod. U dveří se na něj však vrhnul člen bankovní ochranky, který ho dokázal zpacifikovat až do příjezdu policistů, které přivolal alarm bankovní pobočky.

Pětatřicetiletý muž, který podle zasahujících policistů pochází z Izraele, skončil v policejních poutech a za loupežné přepadení mu hrozí pět až dvanáct let ve vězení.

„Na místě nyní zasahuje pyrotechnik, který podezřelý kufřík zajistil a nyní prověřuje jeho obsah, zda se skutečně jedná o výbušninu. Evakuovali jsme budovu spořitelny a také celé parkoviště před obchodním centrem Letňany,“ řekla odpoledne Právu policejní mluvčí Eva Kropáčová s tím, že policisté pro jistotu odkláněli i projíždějící vozy.

Kolem třetí hodiny odpoledne už policie mimořádná opatření odvolala, protože pyrotechnik v kufříku bombu neobjevil. „Nenašel uvnitř žádný výbušný materiál, ale kufřík jsme zajistili a poslali ho ještě na expertízu,“ dodala mluvčí.

Na muže bude ještě během čtvrtka podán návrh na vzetí do vazby. Hrozí mu pět až 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám