Hlavní obsah

Policie zadržela vrahy jednasedmdesátiletého muže z Chrasti

Právo, René Chvalina
Chrast

Pardubičtí kriminalisté zadrželi dva muže, kteří loni v noci na 8. srpna zavraždili majitele domku v Chrasti na Chrudimsku. Oba byli obviněni z vraždy a porušování domovní svobody. Do domku zavražděného se vydali krást. Jednasedmdesátiletý majitel je však překvapil. Policisté pak muže objevili v tratolišti krve. Podle kriminalistů byl muž zavražděn brutálním způsobem.

Článek

„Oba lupiči se na muže vrhli, srazili na zem a bili ho pěstmi a kopali. Když se zraněný majitel probral z bezvědomí, začal křičet o pomoc. V tu chvíli nahmatal jeden z mužů na kuchyňské lince nůž, jímž následně druhý z útočníků začal bodat oběť do horní části těla,“ uvedl ve středu vyšetřovatel Robert Veleta.

Příčinou smrti bylo vykrvácení, jedna z ran přeťala krkavici. Pachatelé po vraždě zpanikařili a z domu si odnesli jen věci za několik tisíc korun. „Majitel domu měl schovanou finanční hotovost, kterou však pachatelé neobjevili, ale o které se mezi místními vědělo,“ potvrdil Právu kriminalista Milan Šimek.

Pachatelé jsou vzdálení příbuzní oběti

Oba zadržení muži ve věku 18 a 40 let pocházejí z Chrasti a mají za sebou už kriminální minulost majetkového charakteru. Ani jeden z nich nepracuje a mladší z nich už se k činu přiznal. „Oba muži jsou zadrženi v policejních celách a soud rozhodne o uvalení vazby,“ uvedla státní zástupkyně Krajského státního zastupitelství Lenka Faltusová.

Podle ní šlo o vraždu spáchanou zvlášť surovým způsobem. Oběma pachatelům tak hrozí vězení na 15 až 20 let. Podle státní zástupkyně je možný s ohledem na způsob vraždy i trest výjimečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám