Hlavní obsah

Dětská lékařka zapila antidepresiva alkoholem, pak přijala pacienta

Právo, Jaroslav Šnajdr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Město na Moravě

Praktická dětská lékařka z Nového Města na Moravě přijala pacienta v době, kdy byla opilá a navíc pod antidepresivy. Případ se stal v pátek dopoledne a policii na něj upozornil anonym.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Podnět jsme přijali od anonymního volajícího, který uvedl, že lékařka je v podnapilém stavu. Policejní hlídka dorazila na místo a vyzvala lékařku, aby se podrobila kontrole na alkohol pomocí digitálního testeru. Lékařka ale nebyla schopna nadýchat, a proto se podrobila v nemocnici odběru krve, s čímž souhlasila,“ uvedla žďárská policejní mluvčí Petra Šmídová.

Policie poté vzorky odeslala na soudní lékařství, výsledky budou k dispozici do dvou týdnů. Ty potom policie předá zástupcům České lékařské komory (ČLK), která rozhodne o dalším postupu.

„Zatím jsme žádný podmět k šetření nedostali. Jakmile se tak stane, bude se jím zabývat revizní komise. Ta může v krajním případě rozhodnout o vyloučení z ČLK a s tím spojeným zákazem činnosti,“ řekl Právu předseda ČLK za Žďár nad Sázavou Pavel Jenerál.

Antidepresiva zapila alkoholem

Pětapadesátiletá pediatrička je od pondělí mimo ordinaci i své bydliště. Právu v úterý přiznala, že alkoholem v pátek dopoledne zapila léky - antidepresiva, kterými tlumí své deprese, s nimiž se dlouhodobě léčí. Alkohol ale měla požít až po pracovní době.

„V pátek jsem ordinovala do deseti a potom jsem něco vypila na ty prášky. Byla to chyba. Opilá jsem ale nebyla. Měla jsem už zavřeno, ale ještě jsem něco potřebovala dodělat, nebylo zamčeno. Pak někdo nečekaně přišel s výtěry, tak jsem ho ještě vzala,“ tvrdí lékařka, která je ve špatném psychickém stavu a zdržuje se u svých příbuzných.

Ve středu ji čeká vyšetření u jejího psychiatra. Na dveřích ordinace visí upozornění, že má kvůli nemoci zavřeno do příštího týdne. V ordinaci je její sestra, která urgentní případy odkazuje na zástupného lékaře, nové pacienty nepřijímá ani neobjednává. „Kdy se paní doktorka vrátí, nevím. Nic víc vám nemůžu říct,“ uvedla.

Podle policie se právě ordinační hodiny lékařky musí důkladně prověřit. „Lékařka má na dveřích uvedeny dvoje ordinační hodiny, podle jedněch ordinuje skutečně pouze do deseti hodin. Musíme prověřit, jestli je povinna to někde hlásit,“ doplnila Petra Šmídová ze žďárské policie.

Žádní konkrétní svědci, kteří by potvrdili, že lékařka byla opilá, se podle ní zatím polici nepřihlásili. „Trestný čin nebyl prokázán,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám