Hlavní obsah

Strážníci našli ve voze spícího opilce, později jim chtěl ujet

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Nastartované vozidlo se zapnutým pravým blinkrem, prázdným předním kolem a nabouranou přední částí vozu upoutalo v noci na pondělí pozornost královéhradeckých městských strážníků. Ve voze spal osamělý muž pod vlivem alkoholu, který po probuzení hlídce strážníků ujel.

Článek

„Vůz v tomto stavu uviděli ve tři hodiny ráno na parkovišti u hradeckého Terminálu. Na sedadle spolujezdce ležel muž. Protože se strážníci obávali o jeho zdraví, otevřeli nezamčené dveře. Ve vozidle byl cítit alkohol a muž evidentně spal,“ uvedla mluvčí hradecké Městské policie Eva Čížková.

Po probuzení tento muž strážníkům tvrdil, že ho na místo přivezla osoba blízká a on zde pouze přespává.

„Hlídka muže poučila, aby zůstal na parkovišti a s vozidlem nikam nejezdil. On však neposlechl a deset minut po odjezdu hlídky vyjel z parkoviště směrem do centra města,“ pokračovala mluvčí s tím, že neosvětleného vozidla si opět všimli okolo projíždějící strážníci.

Šestatřicetiletého řidiče z Pardubic zastavili a vyzvali ho k orientační dechové zkoušce. Ta prokázala 3,53 promile alkoholu v dechu.

Reklama

Výběr článků

Načítám