Hlavní obsah

Muž zemřel v násypníku pilin

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Třicetiletý muž zemřel v noci na neděli v kotelně pily v Brance u Opavy. Okolnosti i prvotní lékařská zjištění svědčily pro otravu oxidem uhelnatým, příčinu smrti ale stanoví až nařízená pitva. Sdělil to mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zaměstnanec firmy šel do kotelny ve 23 h a kolem půl druhé v noci jej tam bez známek života našel majitel a zavolal záchranku,“ řekl Právu mluvčí opavské policie René Černohorský. V prvotním šetření podle něj policisté cizí zavinění vyloučili. „V prověřování budeme dále pokračovat, čekáme na výsledek zdravotní pitvy,“ doplnil.

Podle mluvčího záchranky Humpla muž bez známek života ležel v násypníku pilin uvnitř kotelny. „Z trychtýřovitého násypníku jej vyprostili až přivolaní záchranáři. Zasahující lékař zjistil, že třicetiletý pacient je v bezdeší, u muže došlo také k srdeční zástavě,“ popsal.

Posádky záchranné služby ihned zahájily resuscitační pokusy. „Přes všechnu snahu se jim však nepodařilo obnovit činnost pacientova srdce a lékař musel nakonec konstatovat smrt,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám