Hlavní obsah

Němec chtěl bobovat na sjezdovce, po nárazu do sloupu skončil v nemocnici

Harrachov

Nápad vyrazit na sjezdovku na dětských bobech se v sobotu nevyplatil německému turistovi v Harrachově. Pětadvacetiletý muž při své riskantní jízdě narazil do sloupu lyžařského vleku a s těžkým poraněním hlavy musel být vrtulníkem transportován do nemocnice. O incidentu informoval Pavel Jirsa z krkonošské horské služby.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Článek

Mladík byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu, neboť u něj záchranáři nalezli nedopitou láhev rumu. Nehoda se stala v sobotu před devátou hodinou ráno.

„Ke zraněnému ihned po zavolání pracovníky harrachovského skiareálu dorazili čtyři záchranáři horské služby. Na místě zjistili, že mladík utrpěl kvůli nárazu do kovového sloupu vážné poranění hlavy,“ uvedl Jirsa.

Záchranáři poskytli mladému muži základní ošetření, zajistili jeho životní funkce, dali mu krční límec a povolali vrtulník Letecké záchranné služby z Liberce. Pak zraněného naložili na saně a za sněžným skútrem jej transportovali na místo, kde mohl vrtulník přistát. Mladík skončil v liberecké nemocnici.

„Vůbec k této události nemuselo dojít, kdyby mládenec dbal zásad bezpečnosti. Především alkohol na sjezdovou dráhu v žádném případě nepatří. Nepatří tam ale také kdokoliv na saních či bobech. Návštěvníci hor si to musejí uvědomit a chovat se podle toho,“ důrazně upozornil Jirsa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám